Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart

A nyelvérzék

Mi van, ha nincs is nyelvérzékem és feleslegesen tanulok meg angolul?

Sajnálom, ez fájni fog.

A nyelvérzék, ugyanúgy, mint a tehetség - nem létezik. Ha létezik is: lényegtelen. Külső megerősítés: arra való, hogy helyettünk döntsön. Ha kiderül, hogy nincs nyelvérzékem, akkor végre bűntudat nélkül hagyhatom abba a nyelvtanulást!

Sajnos le kell, hogy lombozzalak. Ez olyan, mintha azt mondanám, hogy nincs érzékem a portörléshez vagy a fehérneműk és a zoknik különválogatásához. Holott a helyzet: nem érzékem nincsen, hanem kedvem. Nagy különbség.

A munka minden körülmények között meghozza a gyümölcsét. Akkor is ha van tehetségünk, akkor is, ha nincs. Ezért lényegtelen körülmény. De könnyebb ezt hinni: "akármennyi munkát is fektetnék bele, úgyse menne..."

Sajnos megint le kell, hogy lombozzalak: megkaphatod, megszerezheted, sőt, megalkothatod azokat a magyarázatokat, amelyekből kiderül, hogy mégiscsak megértheted az angol nyelvet. Onnantól nincs pardon - rajtad múlik, hogy megtanulod-e, és tudni fogod, hogy rajtad múlik.

Nem tagadjuk, hogy a cím Joel Prett zseniális poénjának analógiájára született. (A kép forrása: kentucky.com)

Szeretném megismerni a rendszert