Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart

Gyakran ismételt kérdések

Milyen szinten kell lenni az Angol hétvége kurzushoz?

A kurzuson nulláról építjük fel a nyelvet, nagyjából középfok szintig, átlátható rendszerbe helyezve minden nyelvi szerkezetet. Így elsősorban azoknak a leghasznosabb, akik már régóta tanulnak angolul. Bár, azt hiszem a nyelvtanulást - mint minden mást - kezdeni is úgy érdemes, hogy látjuk előre, amit meg fogunk tanulni. A kurzus következménye, hogy azonnal választékossá teheted a mondataidat, minden gondolatot ki tudsz fejezni. Kvázi végtelen, mégis érthető és otthonos rendszere nyílik meg az angol nyelvnek, amelyet a már ismert szavakkal kiegészítve valóban nyelvtudásnak érezhetsz.

Mennyi szót kell tudni az Angol hétvége előadáshoz?

A kurzuson szavakat nem fogunk tanulni. Az angol nyelv építőkockáit nézzük végig - segédigéket, névmásokat, igeneveket. Ennek megfelelően azt fogod látni, hogy milyen a nyelv szerkezete, függetlenül a szókincsed méretétől. Ugyanakkor, ha nehézségeid vannak a segédigék ragozását illetően, nézd végig őket, és ennek tudásában érkezz a kurzusra: a létige (BE), a cselekvő segédige (DO), a cselekvő létige (HAVE).

Mennyibe kerül az Angol hétvége kurzus?

A kétnapos kurzus (elméleti + gyakorlati nap) részvételi díja 18.000 Ft. A további információkat (ahogy a kurzus időpontjait és a részvételi díjat is) a www.angolhetvege.com oldalon találod.

Hány éves kortól ajánlott az Angol hétvége?

Kiskorúaknál azt szoktam kérni a szülőktől, hogy két tényezőt vegyenek figyelembe.

Egyrészt, a kurzus szombati, elméleti napja - bár összefüggésében látjuk át az angol nyelvet - mégiscsak 8 órás figyelmet igényel. Ehhez a lehető legkönnyedebb környezetet tartjuk fenn. De a tapasztalatom az, hogy 14 éves kor alatt, érthető módon az iskolai élmények hatására is, nem minden gyerek ül végig magától értetődő kedvvel szombaton 8 órát. :)

Másrészt, ha az iskolában vagy tanfolyamon éppen célirányosan a nyelvvizsgára készülnek, tehát pár héten belül megtörténik nyelvvizsga és egy adott menetrend szerint haladnak, akkor ezt a menetrendet nem biztos, hogy érdemes megbontani.

Kiknek ideális az Angol hétvége

A kurzus azoknak ideális, akik már tanultak valamennyit angolul, de nem jön az áttörés, nem áll össze egységgé a nyelv. De azoknak is nagyon fontos a jövőre nézve, hogy találkozzanak az angol nyelv teljes szerkezetével, akik még alig tanultak angolul. Ha a segédigék ragozása (I am, you are, he is, she is... I do, you do, he does, she does...) nem okoz nehézséget, akkor már könnyen befogadható a kurzus "tananyaga".

Erre a tudásra annyiban támaszkodunk, hogy ha az alapok megvannak, akkor már könnyen rátérhetünk a nyelv belső szerkezetére, amely régóta tanuló, jól beszélő tanulóknál is hiányzik a tapasztalatom szerint. Éppen ezért nulláról építjük fel a nyelvet, hogy minden gondolat a helyére kerüljön, és végre egységében, rendszerben lássuk az igeidőket, segédigéket, szerkezeteket, stb.

0