Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart

A rövidítések nagyon jók szótanuláshoz, IMHO...

IMHO, te szeretsz tanulni. Talán nem tudsz róla, de így van. Az, amit tanulás név alatt végzünk, az általában nem az. Másképp mondom: tudom, hogy nem szereted a felesleges tanulást. Pedig ez az, amit ismersz, jobb híján. Feleslegesnek látszó dolgok memorizálását.

IMHO, te dolgozni is szeretsz. A baj ott van, ha értelmetlen munkát kell végezni. Vagy értelmetlenül. Sajnos ma már azt hívjuk munkának, "amit csinálni kell". Pedig te is tudod – ha nem, akkor próbáld ki –, hogy észrevétlenül elmegy 10-12 óra olyan munkával, amilyet szeretsz.

IMHO, a tanulásba fektetett munkát élvezed, ha érzed, hogy van értelme. Ezért kár, hogy a nyelvtanulást évekig tartó, bizonytalan folyamatnak látjuk, és ezért a csodamódszert, a varázsütésre történő nyelvtudást keressük. Az pedig nem létezik...

IMHO, igenis létezik csodamódszer, de az nem külső megoldás. Hanem a fejed. A csoda az, hogy mi, emberek képesek vagyunk megérteni egy sokrétű feladatot gyorsan, hatékonyan, és ezt le tudjuk bontani részfeladatokra, hogy szisztematikusan a végére érjünk. Ha látjuk, hogy hol a vége.

IMHO, egyetlen hely van, ahol nem így teszünk: az iskola. Ott anélkül tanulunk, hogy tudnánk, mire megy ki a játék. Miért? Hol máshol csináljuk ezt? Sehol.

IMHO, kell egy módszer, hogy vissza tudd hívni, fel tudd idézni az egész folyamatot, és máris könnyebb a részeit megérteni. Vajon miért vannak tele a szövegeink rövidítésekkel? Pont ezért. Mert elég felidézni azt a szót, amit három-négy másikból alkottál, és a többi visszajön magától.

És tudod, mire jó még ez? Szótanulásra! Ha látsz egy rövidítést, keresd meg, mit jelentenek az alkotórészei, és sokkal gyorsabban megjegyzed őket.

IMHO: In My Humble Opinion (az én szerény nézetemben)

IN: -ban/-ben

MY: az én...

HUMBLE: szerény, alázatos

OPINION: nézet, vélemény

Képzeld el, mi lenne, ha nem

mondanám el, hogy házat építünk!

Csak gyerünk, fűrészelni, aztán

ott van az a nagy kerek üst,

abba öntsd bele a szürke

port, meg a vizet.

De keverd, mintha az

életed múlna rajta!

Ne kérdezd miért, csináld!

Ássatok egy jó nagy gödröt,

és fedjétek be nejlonnal.

Minek? Mert azt mondom.

Ti meg ott, szúrjatok le kis

botokat a gödör körül, és

feszítsetek ki rájuk zsinórt,

tíz centi magasságban.

Oda megy majd ez a szürke sár.

Ne kérdezzél, mozogjon a kezed!

Vedd észre a rövidítéseket, tudatosítsd, hogy mit jelentenek, aztán próbálj meg visszahívni szavakat belőlük! Meg fogsz lepődni, de maguktól jönnek elő.

Pár rövidítést írok még, de te gyűjtsd össze mindet!

QR kód: Quick Response (gyors válasz) kód

FYI: For Your Information (a te tájékoztatásodért)

FAQ: Frequently Asked Questions (gyakran feltett kérdések)

DIY: Do It Yourself (csináld -ezt- magad)

OMG: Oh My God (oh, én Istenem!)

TYVM : Thank You Very Much (köszönöm neked, nagyon-nagyon)