Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart

Hogyan készülj fel a tanulásra?

Gondolj bele: a nyelv központi része egyszerű rendszer kell, hogy legyen. A lehető legegyszerűbb törvényekre kell épülnie. A kivételeket is ezekhez a törvényszerűségekhez mérjük. A legbonyolultabb szerkezetek is ezekből nőnek ki.

Mi oka lett volna az emberiségnek bonyolulttá tenni a beszédet? Miért nehezítené a dolgát?

Tehát az első lépés: tudd, hogy meg tudod tanulni!

Oldd fel a blokkokat!

Gyakran okoz lezárást, ha eleve lehetetlennek tartod a feladatot. "Én a present perfect continuous-t soha nem fogom tudni megérteni". Ismerős?

Tudd: ha a számodra megfelelő magyarázattal találkozol, meg fogod érteni. Nem bonyolultabb, mint kinyitni a felső, aztán az alsó zárat, csak azt már megszoktad - ismered a kulcs, a kulcslyuk és az ajtó koncepcióját, megtanultad a cselekvések sorrendjét.

Tudd, hogy a hibák nem számítanak. Folyékony nyelvtudás az, ha megérteted magad. A tökéletességre való törekvés börtön. A hibákból néha többet tanulhatsz, mint a helyes beszédből.

Használd a nyelvet!

Beszélj hangosan, amikor egyedül vagy! Olvass fel angol mondatokat. Ha nem vagy biztos a kiejtésben, nézz angol videókat, angol felirattal, és ismételd el a hallottakat. Tanuld meg a kedvenc dalaid szövegét, és énekeld.

Ha nagyon nem akarsz megszólalni, mert félsz, hogy hibázol, akkor beszélj magadban! Milyen tétje van annak, hogy a fejedben rosszul mondasz valamit?

Hogyan lehetsz képes a gyors megértésre?

Erre a legkönnyebb válaszolni: úgy, hogy nem létezik lassú megértés.

A tanulás, az lassú - a megértés egy pillanat.

Két út áll előtted: tanulsz, és hagyod, hogy maguktól megérkezzenek a következtetések és összefüggések, vagy koncepciókat tanulsz és alakítasz ki magadban - tehát következtetéseket és összefüggéseket értesz meg -, és azoknak megfelelően tanulsz.

Vissza a Blog főoldalra